Officieel: Ajax-doelman vertrekt uit Amsterdam en tekent bij Marseille

Officieel: Ajax-doelman vertrekt uit Amsterdam en tekent bij Marseille

11 augustus om 20:05

Geronimo Rulli gaat Ajax officieel verlaten. De Argentijnse doelman heeft een contract bij Olympique Marseille getekend. Dat hebben de Amsterdammers zojuist bekendgemaakt.

Marseille maakt ongeveer vier miljoen euro over naar Amsterdam. Ajax wilde in eerste instantie rond de acht miljoen euro, maar is toch met de helft akkoord gegaan. Rulli drukt met zijn salaris namelijk behoorlijk op de begroting. Door het vertrek ontstaat er bij Ajax waarschijnlijk financiële ruimte voor nieuwe spelers.

Rulli kwam vorig jaar januari over van Villarreal naar Amsterdam. In het begin was de Argentijn eerste keus, maar na een blessure wist de doelman nooit meer onomstreden te worden in de hoofdstad. Ondere andere Diant Ramaj moest de Argentijn voor zich dulden, waardoor hij graag wilde vertrekken bij Ajax.

In totaal keepte Rulli 32 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. In die wedstrijden kreeg de doelman 37 tegendoelpunten. In twaalf wedstrijden wist Rulli zijn doel schoon te houden. Zijn contract liep nog tot medio 2026.