FC Twente lijdt nipte nederlaag tegen RB Salzburg in voorronde Champions League

6 augustus om 22:38

FC Twente heeft een krappe nederlaag geleden in de voorronde van de Champions League tegen Red Bull Salzburg. De Tukkers verloren met 2-1 en moeten volgende week aan de bak om de Champions League-droom levend te houden.

In een enerverend begin kreeg Twente al snel een grote kans. Mitchell van Bergen zette Daan Rots vrij voor de keeper, maar zijn schot werd gestopt door Janis Blaswich. Ook RB Salzburg kwam dicht bij een vroege voorsprong toen een schot van Ratkov door Lars Unnerstall werd gekeerd. De Duitse doelman hield zijn ploeg meerdere keren in de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft werden beide ploegen wat voorzichtiger. Toch bleef Salzburg gevaarlijk, met name door een vrije trap van Baidoo die naast ging. In de 40e minuut kwam Salzburg op voorsprong. Na een afgeslagen corner kreeg Kjaergaard de bal voor zijn voeten en hij ramde deze met een dropkick binnen. Unnerstall kon slechts toekijken.

Na de rust bleef Salzburg de bovenliggende partij. Kjaergaard probeerde het opnieuw met een dropkick, maar dit keer zonder succes. Twente probeerde via aanvallende wissels, waaronder de komst van Sam Lammers en Michel Vlap, terug in de wedstrijd te komen, maar grote kansen bleven uit.

In de 73e minuut vroeg Twente vergeefs om een strafschop toen Ricky van Wolfswinkel onderuit ging in de zestien. In de slotfase redde Unnerstall nog een keer fraai op een schot van Bidstrup, waardoor de schade beperkt bleef tot één doelpunt. Toch ging het wéér vijf minuten voor het fluitsignaal mis voor de Tukkers. Anass Salah-Eddine gaf de bal slordig weg in de opbouw. Salzburg kon razendsnel omschakelen,  waarna Kjaergaard zijn tweede treffer van de avond maakte. De inzet van de middenvelder werd licht getoucheerd door Youri Regeer, waardoor Lars Unnerstall kansloos moest toekijken hoe de bal de verre hoek in stuiterde.

In de negenstigste minuut kreeg Twente toch het doelpunt waar het recht op had. Michel Vlap shoot een vrije trap goed binnen. Hierdoor gaat Twente met een 2-1 nederlaag de return in.