Vitesse creëert financiële ruimte en laat grootverdiener vertrekken

'Vitesse creëert financiële ruimte en laat grootverdiener vertrekken'
7 augustus om 11:05
Laatste update: 7 augustus om 11:15

Vitesse heeft het contract van Eloy Room ontbonden. De doelman wilde de club graag verlaten na de degradatie en drukte met zijn salaris behoorlijk op de finaciële huishouding. Tot de keeper een nieuwe club heeft gevonden blijft Room wel meetrainer met de Arnhemmers. 

Op de clubwebsite maakt Vitesse het vertrek van Room bekend. "Het zijn schitterende jaren geweest bij Vitesse. Ik heb hier een ontzettend fijne tijd gehad en ben erg blij met alles wat de club mij heeft gebracht. In deze vervelende periode was het een moeilijke beslissing om mijn contract te ontbinden, maar ik weet dat ik de club hiermee het meest help. Ik wil iedereen binnen en rondom de club ontzettend bedanken voor alles wat zij voor mij hebben betekend", laat de doelman op het clubkanaal weten.

De 46-voudig international van Curaçao kwam in 2002 bij de jeugdopleiding van Vitesse. Nadat de doelman alle jeugdploegen doorlopen had, maakte hij in het seizoen 2008/2009 zijn debuut. In 2023 keerde Room, na periodes bij  PSV en Columbus Crew, terug bij Vitesse. De doelman was in Arnhem onomstreden, maar drukte met zijn salaris nogal op de begroting. De Curaçaoënaar kwam in totaal tot 188 wedstrijden voor Vitesse.

"Eloy is een clubman pur sang. Het is ontzettend jammer dat hij de club gaat verlaten. Het siert Eloy als persoon dat hij de club wil helpen en het is dan ook een mooi gebaar dat hij in deze periode de club een steuntje in de rug wil geven", aldus Algemeen directeur Edwin Reijntjes.