Deze twee sterkhouders mist RB Salzburg in de return tegen FC Twente

Deze twee sterkhouders mist RB Salzburg in de return tegen FC Twente
13 augustus om 11:45
Laatste update: 13 augustus om 11:45

Red Bull Salzburg zal volgende week opnieuw geen beroep kunnen doen op Karim Konaté en Leandro Morgalla in de returnwedstrijd tegen FC Twente. De Ivoriaanse spits en de Duitse verdediger zijn nog steeds geblesseerd en moeten weken toekijken, zo meldt de Oostenrijkse club.

Salzburg was dinsdagavond zonder Konaté en Morgalla te sterk voor Twente en won met 2-1. Trainer Lijnders moet ook in Enschede, in De Grolsch Veste, zonder het tweetal aantreden. Konaté, die vorig seizoen met twintig doelpunten topscorer van de Oostenrijkse competitie was, liep een knieblessure op in het eerste competitieduel met Grazer AK. Morgalla, die vorig jaar zomer overkwam van 1860 München, kampt met een bovenbeenblessure.

Konaté wordt gezien als een van de sterspelers van de Oostenrijkse club. De aanvaller uit Ivoorkust maakte 28 doelpunten in 49 officiële wedstrijden voor Salzburg. Zijn afwezigheid zal een flinke aderlating zijn voor het team. Salzburg speelt zaterdag nog tegen BW Linz in de Oostenrijkse competitie voorafgaand aan de return in de voorronde van de Champions Legaue. FC Twente gaat op bezoek bij NEC. Ondanks de 2-1 nederlaag in de eerste wedstrijd, geeft het doelpunt van Michel Vlap in blessuretijd de Tukkers nog perspectief voor de return.