Hierom handhaaft de KNVB de strenge maatregelen bij het staken van wedstrijden

Hierom handhaaft de KNVB de strenge maatregelen bij het staken van wedstrijden

7 augustus om 19:48

De KNVB heeft bevestigd dat de bestaande regels voor het stilleggen van wedstrijden ongewijzigd blijven. Sinds april vorig jaar, toen Davy Klaassen tijdens een bekerwedstrijd met Feyenoord door een aansteker op zijn hoofd werd geraakt, worden wedstrijden direct onderbroken als er voorwerpen op het veld worden gegooid. Dat protocol blijft ook komend seizoen van kracht.

Wat zijn de KNVB-regels bij het gooien van voorwerpen?

Volgens de regels moeten spelers bij het eerste incident van het veld af. Wordt er na de hervatting opnieuw gegooid, dan wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Een uitzondering geldt als de dader onmiddellijk wordt opgepakt en er geen letsel is, dan telt de onderbreking niet als eerste incident.

Tijdens een recente media-dag in Zeist benadrukte Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, dat er voorlopig geen versoepeling van de regels komt. "Spelers konden op een gegeven moment geen hoekschop meer nemen omdat ze met voorwerpen bekogeld werden. Het zou gek zijn om te zeggen: het is weer klaar", aldus Bluyssen tegenover het Algemeen Dagblad.

Ondanks de kritiek op de strenge regels, blijft de KNVB erbij dat de veiligheid van spelers en scheidsrechters voorop staat. Er wordt mogelijk later in het seizoen gekeken of de regels iets versoepeld kunnen worden, afhankelijk van de ontwikkelingen op de velden. Voor nu blijven de maatregelen echter strikt van kracht om incidenten zoals die met Klaassen te voorkomen.