Wie is Jacob Trenskow, de nieuwe Deense aanvaller van SC Heerenveen?

Wie is Jacob Trenskow, de beoogde nieuwe aanvaller van SC Heerenveen?
11 augustus om 18:20
Laatste update: 11 augustus om 18:20

Jacob Bennedsen Trenskow, geboren op 26 november 2000 in Denemarken, is een veelbelovende voetballer die zijn debuut heeft gemaakt voor SC Heerenveen. Trenskow, die 23 jaar oud is, kwam deze zomer over van het Zweedse Kalmar FF. Wie is deze speler precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret!

Wie is Jacob Trenskow?

Met een lengte van 1,78 meter en zijn jeugdopleiding bij Aarhus GF, brengt Trenskow een mix van ervaring en potentieel naar de Eredivisie. De Deen begon zijn professionele carrière bij AC Horsens in 2020, maar brak pas echt door bij het Faroese NSÍ Runavík in 2021, waar hij zes doelpunten maakte in 25 wedstrijden. Daarna keerde hij terug naar Denemarken om te spelen voor HB Køge, waar hij zich ontwikkelde tot een vaste waarde in het team. In het seizoen 2022/2023 scoorde hij zeven doelpunten in 29 wedstrijden, wat hem op de radar van grotere clubs zette.

Trenskow 'lichtpuntje' in matig seizoen Kalmar

De zomer van 2023 bracht een nieuwe uitdaging toen Trenskow een contract bij HB Køge afwees en zich aansloot bij Kalmar FF, een van de grootste clubs van Zweden. Bij Kalmar wist hij zich snel te onderscheiden, onder andere met een hattrick in de beker. Zijn eerste competitiedoelpunt voor Kalmar scoorde hij op 8 april 2024 tegen Sirius. Ondanks de wisselvallige prestaties van Kalmar werd Trenskow geprezen als een van de lichtpuntjes van het team.

Heerenveen zoekt naar nieuwe aanvaller na vertrek Sahraoui

Nu is Trenskow speler van SC Heerenveen. Na het vertrek van Osame Sahraoui naar Lille zochten de Friezen dringend naar versterking op de rechtsbuitenpositie. Trenskow, met zijn acht doelpunten en zeven assists in twintig wedstrijden voor Kalmar dit seizoen, lijkt de perfecte aanvulling te zijn. Hij voegt zich bij Danilo Al-Saed en Ilias Sebaoui, die eerder deze zomer al werden aangetrokken.

Heerenveen was vastbesloten de deal snel af te ronden, zodat Trenskow beschikbaar was voor de seizoensopener tegen Ajax. Met Che Nunnely nog herstellende van een enkelblessure, was de komst van Trenskow een welkome versterking voor de aanvalslinie van het team onder leiding van Robin van Persie. Heerenveen betaalde naar verluidt één miljoen euro voor de aanvaller, wiens contract nog tot medio 2026 liep.

Bekijk hieronder een video waarin de kwaliteiten van Trenskow worden tentoongesteld.