'Van Bronckhorst hoopt Ajax-back op huurbasis naar Besiktas te halen'

'Van Bronckhorst hoopt Ajax-back op huurbasis naar Besiktas te halen'

8 augustus om 09:08

Besiktas hoopt Borna Sosa op huurbasis van Ajax over te nemen, melden verschillende Turkse bronnen. De Kroaat imponeerde het afgelopen seizoen niet in Amsterdam, maar in de hoofdstad hoopt men het aankoopbedrag van acht miljoen euro terug te krijgen. 

Het Algemeen Dagblad meldde eerder in de week al dat zowel Sosa als Josip Sutalo goed in de markt liggen en mogen vertrekken bij de club. Na berichtgeving van Fotospor, A Spor en Sporx is duidelijk dat Besiktas, waar Giovanni van Bronckhorst met de scepter zwaait en onlangs de Turkse Supercup pakte, concreet is voor Sosa.

Sosa is topkandidaat voor de linksback en heeft een geschatte marktwaarde van 7.5 miljoen euro. Op de rechtsbackpositie lijkt Van Bronckhorst aan Karsdorp te denken. De link met de Eredivisie is duidelijk, aangezien Besiktas eerder ook al in verband werd gebracht met David Neres van Benfica. 

Besiktas heeft met het winnen van de Turkse Supercup een duidelijk teken afgegeven tegenover de rest van de Turkse clubs. Galatasaray werd met maar liefst 5-0 vernederd in de strijd om de eerste prijs van het seizoen. De ambitie van de club lijkt te worden bevestigd in de transferplannen.