'Hierom overweegt de veroordeelde Rai Vloet te stoppen met voetbal'

'Hierom overweegt de veroordeelde Rai Vloet te stoppen met voetbal'
8 augustus om 12:08

Rai Vloet, veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor een dodelijk verkeersongeval, overweegt zijn voetbalcarrière te beëindigen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het hoger beroep start op 12 september in Amsterdam.

In april 2023 werd Vloet schuldig bevonden aan het veroorzaken van een ongeluk waarbij een vierjarige jongen omkwam. Hij reed te hard en onder invloed van alcohol. Het Openbaar Ministerie eiste 3,5 jaar cel, maar zowel het OM als Vloet gingen in beroep. Vloets advocaten willen onderzoeken of het slachtoffer wel autogordels droeg. Desondanks ligt de schuld bij Vloet.

Vloet heeft een diverse carrière in het voetbal achter de rug. Hij begon bij PSV, waarna hij onder andere speelde voor NAC, FC Eindhoven, Heracles Almelo, en Excelsior. Na het ongeluk vertrok hij naar Rusland om te spelen voor FK Oeral, maar keerde terug naar Nederland na de beëindiging van zijn contract. Hij heeft nu geen club en wacht op zijn hoger beroep.

De kans is groot dat hij opnieuw een celstraf krijgt. Vloet overweegt zijn voetbalcarrière te beëindigen en zijn straf uit te zitten om de zaak achter zich te laten. Zijn raadsman, Erik Thomas, bevestigt dat Vloet zijn straf wil uitzitten en niet wil vluchten. Een schadeclaim van enkele tonnen hangt hem ook nog boven het hoofd.