'Boadu hoopt op nieuwe start in Bundesliga, huurdeal bijna rond'

'Boadu hoopt op nieuwe start in Bundesliga, huurdeal bijna rond'

8 augustus om 13:16

Myron Boadu wordt door VfL Bochum gehuurd van AS Monaco. De 23-jarige spits doorloopt donderdag de medische keuring in Duitsland. Dat meldt De Telegraaf.

Bochum en AS Monaco hebben overeenstemming bereikt over de tijdelijke overstap van Boadu. De spits, die eerder voor AZ en FC Twente speelde, hoopt in de Bundesliga zijn carrière een nieuwe impuls te geven. De club verwacht dat hij vrijdag al gepresenteerd wordt als nieuwe aanwinst.

Boadu maakte in 2021 de overstap van AZ naar AS Monaco voor zeventien miljoen euro. In 68 wedstrijden voor de Franse club scoorde hij tien keer en gaf hij twee assists. Hij wist er echter geen basisplaats te veroveren.

In de afgelopen zes maanden was Boadu verhuurd aan FC Twente, waar hij drie doelpunten maakte en één assist gaf, wat bijdroeg aan de derde plaats van de Tukkers in de Eredivisie. Bochum, dat het afgelopen seizoen ternauwernood degradatie ontweek met een zestiende plaats, hoopt met Boadu hun aanvallende slagkracht te vergroten. Of er een koopoptie is opgenomen in de huurdeal is nog onduidelijk. Boadu staat nog tot 2026 onder contract bij AS Monaco.