'Farioli wil keepersprobleem Ajax oplossen met oude bekende, Fiorentina kijkt mee'

'Farioli wil keepersprobleem Ajax oplossen met oude bekende, Fiorentina kijkt mee'
8 augustus om 16:46
Laatste update: 8 augustus om 17:14

Ajax-trainer Francesco Farioli zou geïnteresseerd zijn in doelman Stefano Turati, meent het Italiaanse Tuttomercato. Farioli werkte in het verleden als keeperstrainer bij Sassuolo, waar de 22-jarige sluitpost moet worden losgeweekt. 

Sassuolo is na de degradatie naar de Serie B op zoek naar manieren om het salarishuis te verlagen en een vertrek van Turati behoort tot de mogelijkheden. Bovendien heerst er een 'interne revolutie' binnen de club na de degradatie.  Fiorentina lijkt echter ook op het vinkentouw te zetten voor de doelman, meent het medium.

De situatie in Amsterdam is enigszins onstuimig geworden nadat Farioli besloot om Remko Pasveer de eerste doelman te maken: zowel Diant Ramaj als Geronimo Rulli zouden uit de hoofdstad willen vertrekken na het besluit. 

De Italiaanse club zou bereid zijn om Turati te verhuren, maar alleen als daar een verplichte optie tot koop bij zit inbegrepen. De club hoopt een bedrag tussen de twaalf en vijftien miljoen euro te ontvangen en het is de vraag of de Amsterdammers dat kunnen ophoesten.