Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Willem II in de Eredivisie

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske begint tegen Willem II aan échte werk

10 augustus om 11:15
Laatste update: 10 augustus om 11:30

Feyenoord trapt het nieuwe Eredivisie-seizoen zaterdagmiddag af in De Kuip tegen Willem II. Na het winnen van de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, zijn de verwachtingen hooggespannen. Het duel markeert ook het debuut van trainer Brian Priske in de Eredivisie. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van de Rotterdammers met je door!

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Het is duidelijk dat Feyenoord wil beginnen met een overwinning om de jacht op een nieuwe titel goed in te zetten. De strijd om de landstitel is namelijk weer in volle gang, met PSV als regerend kampioen. Naar verwachting kiest Priske voor een 3-4-3-formatie, waarin Timon Wellenreuther zoals bekend de voorkeur krijgt boven Justin Bijlow als eerste doelman.

Smal beschikbaar, maar nog niet wedstrijdfit
De verdediging wordt gevormd door Dávid Hancko, Thomas Beelen en Lutsharel Geertruida. Op de flanken zijn Marcos López en Bart Nieuwkoop de vleugelverdedigers die niet alleen verdedigend maar ook aanvallend belangrijk zullen zijn. De nieuw aangetrokken Gijs Smal is beschikbaar, maar vermoedelijk nog niet fit genoeg om te starten.

Zechiël lijkt wederom de kans te krijgen
Het middenveld bestaat uit Ramiz Zerrouki en de jonge Gjivai Zechiël. De laatstgenoemde maakte indruk tijdens zijn basisdebuut tegen PSV en lijkt opnieuw een kans te krijgen. Quinten Timber is terug van blessure, maar zal waarschijnlijk nog niet starten. Voorin vormt Igor Paixão samen met Santiago Gimenez en Calvin Stengs het aanvalstrio. Gimenez liet afgelopen week met twee doelpunten tegen PSV zien in bloedvorm te zijn, terwijl Stengs als creatieve spil een vrije rol krijgt met steun van de overlappende Nieuwkoop.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Hancko, Beelen, Geertruida; López, Zerrouki, Zechiël, Nieuwkoop; Paixão, Gimenez, Stengs.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II begint zaterdagmiddag om 16.30 uur in De Kuip.