NAC verliest openingsduel van Groningen na horrorstart, Vitesse redt de meubelen

Groningen wint seizoensouverture na horrorstart NAC, Vitesse verliest na comeback

9 augustus om 21:55

FC Groningen heeft een ideale seizoensouverture gedraaid op vrijdagavond in het duel met NAC. Door een vroege rode kaart en strafschop waren de Bredanaren al vroeg in het duel kansloos. Vitesse poetste een achterstand knap weg, maar werd daarna zelf op een comeback getrakteerd door Telstar.

FC Groningen - NAC Breda 4-1
NAC ging vol goede moed van start aan het duel in de Euroborg, maar na zes minuten zag de situatie er volledig anders uit: Enes Mahmutovic hield zijn tegenstander vast en mocht met rood vertrekken. Leandro Bacuna faalde niet vanaf de stip. Een kwartier later dompelde Rui Mendes de bezoekers nog meer in rouw.

Marco Rente zorgde enkele minuten later voor de 3-0, waarmee de wedstrijd gespeeld was. In de tweede helft mocht NAC ook aanleggen en die kans werd benut door Dominik Janosek. Jorg Schreuders zorgde een klein half uur voor tijd echter dat alle twijfel verdween met de 4-1. Groningen begint perfect aan het seizoen in de Eredivisie en is in ieder geval vrijdag koploper, NAC druipt af.

Vitesse - Telstar 2-3
Vitesse trapte in een bomvol GelreDome af en werd door 17.000 toeschouwers aangemoedigd in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Danny Bakker zorgde echter voor Arnhemse tranen door na ruim een half uur de score te openen. Vitesse leek de rug te rechten met treffers in minuut 70 (Marcus Steffen) en 73 (Tomislav Gudelj), maar Telstar imiteerde dat met een tweede treffer van Bakker en de 2-3 van Zakaria Eddahchouri.

In de blessuretijd vroeg Vitesse nog om een strafschop, maar de scheidsrechter wilde daar niet in mee. Vitesse zal blij zijn dat er überhaupt gevoetbald mag worden, maar de wedstrijd zal toch een zure smaak in de mond achterlaten. Telstar pakt de volle buit en zal met een goed gevoel terugreizen naar Velsen-IJmuiden.