'United geeft niet op en doet nieuwe poging voor centrale verdediger'

'United geeft niet op en doet nieuwe poging voor centrale verdediger'
10 augustus om 10:05
Laatste update: 10 augustus om 10:11

Manchester United heeft de komst van Jarrad Branthwaite nog niet uit het hoofd gezet. Het team van Erik ten Hag wil zich deze zomer defensief versterken en ziet in Branthwaite een prioriteit. 

Manchester United bereidt een nieuwe poging voor om Jarrad Branthwaite over te nemen van Everton, zo meldt The Sun. Nadat bekend werd dat de onlangs aangetrokken Leny Yoro door een blessure voorlopig uitgeschakeld is, wil United zich zo snel mogelijk versterken met een nieuwe verdediger. Yoro raakte geblesseerd tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Arsenal en zal daardoor de start van het seizoen missen.

Eerder deze zomer bracht United al een bod van 45 miljoen euro uit met tien miljoen euro aan bonussen, maar dat werd door Everton afgewezen. De Toffees zouden negentig miljoen euro willen ontvangen voor hun 21-jarige verdediger. Toch lijkt een bod van 65 miljoen euro Everton nu te kunnen verleiden om Branthwaite te laten vertrekken.

De jonge Engelsman, die net buiten de selectie van Gareth Southgate viel voor het EK 2024, zou direct een versterking zijn voor het team van Erik ten Hag. Een bron binnen United suggereert zelfs dat Branthwaite samen met Yoro in de toekomst het hart van de defensie zou kunnen vormen. De komst van de oud-PSV'er kan daardoor mogelijk slecht nieuws betekenen voor Harry Maguire.