Twente overleeft lastig uitduel bij NEC, aanwinst Lammers heeft acht minuten nodig

Twente overleeft lastig uitduel bij NEC en kan toeleven naar Champions League-duel

10 augustus om 20:42
Laatste update: 10 augustus om 20:57

FC Twente heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de eerste speelronde van de Eredivisie. De Tukkers reisden af naar Nijmegen voor het lastige duel met NEC en wonnen uiteindelijk met 1-2, waardoor de ploeg van Joseph Oosting met een goed gevoel naar het duel met Red Bull Salzburg kan toewerken.

Bij de Enschedeërs startte onder meer aanwinst Sam Lammers. De spits had slechts acht minuten nodig om voor zijn tegenstander te kruipen en van dichtbij binnen te tikken. Twente was sterker in de openingsfase, maar kreeg na een klein half uur toch een tegentreffer te verwerken door Kodai Sano.

In de tweede helft wist Alex Van Hoorenbeeck fraai raak te koppen, al moet daarbij worden gezegd dat de de centrale verdediger volledig vrij stond. Twente kwam na de voorsprong flink onder druk te staan, maar de thuisploeg wist de zege over de streep te trekken.

Twente kan door de overwinning zich nu volledig richten op het treffen met Red Bull Salzburg in de voorronde van de Champions Leaguel, dat komende dinsdag plaatsvindt. Vorige week werd nog met 2-1 verloren in Oostenrijk, waardoor er nog voldoende mogelijkheden zijn in de eigen Grolsch Veste.