PSV voetbalt zich naar eenvoudige overwinning, veelbesproken Teze maakt minuten

10 augustus om 22:52
Laatste update: 10 augustus om 23:25

PSV is zaterdagavond geen moment in de problemen gekomen in de eerste wedstrijd van de Eredivisie, waar RKC de tegenstander was. De Waalwijkers kwamen op alle fronten tekort en daarom kon de ploeg van Peter Bosz rustig aan doen, ondanks een flink gewijzigde verdediging: 5-1.

Bij de Eindhovenaren begon Jordan Teze vanaf de bank. De rechtsback weigerde aanvankelijk in actie te komen tegen RKC, maar veranderde later van gedachten en werd vergeven door zijn club. Verder waren er weinig verrassingen in de selectie: door het ontbreken van Teze mocht Ricardo Ledezma wel zijn eerste basisplek sinds 2022 opeisen.

PSV schoot uit de startblokken en was aanvallend zo dominant dat de verdediging weinig te doen kreeg. Het leidde na negen minuten tot de eerste goal, nadat Johan Bakayoko knap raakkrulde. Jerdy Schouten en Malik Tillman, die beiden prima speelden, zorgden voor rust nog voor de 3-0.

In het tweede bedrijf was PSV minder dominant aanwezig, maar had RKC daar weinig tegenover te zetten. In de 70ste minuut kwamen onder meer Teze en Hirving Lozano binnen de lijnen. De Mexicaan liet zich direct gelden met de 4-0. RKC deed wat terug via Richard van der Venne na een fout van Walter Benítez, maar even later tikte Lozano de 5-1 binnen op aangeven van de ingevallen Guus Til.

PSV speelde na de vijfde treffer het duel rustig uit en is daarmee goed begonnen aan de Eredivisie nadat Feyenoord eerder op de dag gelijkspeelde. Door het ruime doelsaldo gaan de Eindhovenaren tevens over FC Groningen heen als nieuwe koploper.