'Feyenoord bereikt miljoenenakkoord uit MLS voor Stengs, keuze ligt bij speler'

Update: 'Stengs bereikt persoonlijk akkoord met MLS-club'

11 augustus om 11:09
Laatste update: 11 augustus om 11:10

Nadat Feyenoord zaterdag al een akkoord bereikte met Charlotte FC voor de transfer van Calvin Stengs, meldt Fabrizio Romano zondagochtend dat ook Stengs zijn ja-woord heeft gegeven aan Charlotte FC. De vleugelspeler kan voor acht miljoen euro de overstap maken naar de Major League Soccer. 

Volgens De Telegraaf kan Stengs een vierjarig contract tekenen in de Verenigde Staten, maar weet Stengs nog niet of hij de overstap naar het andere continent op zijn 25ste al wil maken. Bij een jawoord van Stengs is de transfer beklonken en haalt Feyenoord een miljoenenbedrag op. Stengs zou de komende dagen de knoop willen doorhakken over het voorstel.

Charlotte staat te boeken als zeer fijne stad om in te leven en Stengs zou de bestbetaalde speler van de jonge ploeg, die in 2022 de overstap naar de MLS maakte, worden. Stengs vertrok in 2021 bij AZ en werd als grote belofte voor 15 miljoen euro opgehaald door OGC Nice. Het avontuur in Frankrijk verliep echter niet ideaal en na een verhuur aan Antwerp nam Feyenoord de rechtsbuiten over voor zes miljoen euro. De Rotterdammers kunnen dus winst maken op de Nederlander. Stengs ontbrak zaterdag in het duel met Willem II vanwege ziekte. 

Update: Transfergoeroe Fabrizio Romano komt zondagochtend met het nieuws dat Stengs zijn ja-woord heeft gegeven aan Charlotte FC. Volgens Romano moet alleen het papierwerk tussen beide clubs nog in orde worden gemaakt.