Hans Kraay Jr. ziet transfer Stengs naar MLS zitten: "Het is echt aanpoten daar"

Hans Kraay Jr. ziet transfer Stengs naar MLS zitten: "Het is echt aanpoten daar"
11 augustus om 10:50

Tijdens het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie werd zondagochtend uitgebreid gediscussieerd over de mogelijke overstap van Calvin Stengs naar Charlotte FC. Mario Been heeft zo zijn twijfels over de transfer, terwijl Hans Kraay Jr. de aantrekkingskracht van de Amerikaanse competitie beter begrijpt.

"Er wordt weleens denigrerend gesproken over de MLS", zegt Kraay Jr. in het ochtendprogramma. "Maar als je daar wilt uitblinken, moet je ongelooflijk fit zijn. Ik kijk veel naar de MLS. Er spelen misschien wel beperkte spelers, maar ze zijn allemaal superfit en sterk. Je kan daar niet even rustig de bal aannemen. Het is echt aanpoten daar. Het is niet zo dat dat een slow motion-competitie is, waar Stengs even een balletje kan aannemen."

Volgens De Telegraaf is Charlotte bereid om 8 miljoen euro neer te leggen voor Stengs. De Feyenoorder kan voor een vierjarig contract naar de Verenigde Staten. Mario Been is verbaasd over de mogelijke overstap: "Ik vind dit niet een keuze voor Stengs, ook met het oog op het Nederlands elftal. 25 jaar, en dan al naar zo'n competitie. Ik vind dat vrij snel."

Mocht Feyenoord Stengs daadwerkelijk laten vertrekken, verliest de club een belangrijke creatieve speler, aldus Been. "Feyenoord ontbeert creativiteit. Met het vertrek van Minteh heb je Stengs nog die dat kan invullen. Ik vind hem wel heel wisselvallig, maar wel iemand die de ideeën heeft om wedstrijden open te breken."

Kraay Jr. vindt het opmerkelijk dat Feyenoord lijkt in te stemmen met een vertrek van Stengs. "Priske speelt precies met een systeem (3-4-3) dat voor hem gemaakt is. Dus je zou denken dat dit de ideale situatie voor hem is, en dan gaat hij weg."