'Champions League-club voert gesprekken met management van Akpom'

'Champions League-club voert gesprekken met management van Akpom'

11 augustus om 15:57

VfB Stuttgart heeft interesse in Ajax-spits Cuba Akpom. Dat meldt BILD zondag. De Duitse club is op zoek naar een nieuwe aanvaller en heeft Akpom hoog op het lijstje staan.

Eerder deze zomer haalde Stuttgart al Deniz Undav van Brighton and Hove Albion, maar de club wil nog een extra spits aan de selectie toevoegen. Naast Akpom wordt ook Armando Broja van Chelsea genoemd als mogelijke versterking. De zaakwaarnemer van Akpom zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met de Duitse club.

Ajax lijkt bereid te zijn om Akpom te laten vertrekken als het juiste bod op tafel komt. De club wil Wout Weghorst naar Amsterdam halen, maar dat kan pas gebeuren als er ruimte in het salarisbudget wordt vrijgemaakt. Een vertrek van Akpom of Brian Brobbey zou daarvoor nodig zijn, waarbij vooral Akpoms salarisverlaging de club zou helpen.

Het is nog onduidelijk of Ajax op de hoogte is van de interesse van Stuttgart. De gesprekken tussen de Duitse club en de zaakwaarnemer van Akpom zijn nog in een vroeg stadium, maar Stuttgart lijkt serieus te willen doorpakken. Akpom staat zondagmiddag gewoon in de basis bij Ajax, dat het Eredivisieseizoen thuis opent tegen SC Heerenveen.