Farioli licht vele wisselingen bij Ajax toe: 'De kracht van dit team is de groep'

Farioli licht vele wisselingen bij Ajax toe: 'De kracht van dit team is de groep'

11 augustus om 16:35

Francesco Farioli heeft toegelicht waarom Dies Janse zijn debuut voor Ajax maakt als linksback. Voorafgaand aan het duel tegen SC Heerenveen benadrukt Farioli dat hij het centrale duo, Youri Baas en Josip Šutalo, intact wil houden. Volgens de trainer is het cruciaal om de kern van de verdediging samen minuten te laten maken en vertrouwen op te bouwen.

Ajax begint de wedstrijd tegen Heerenveen met maar liefst zes veranderingen in de basisopstelling. Farioli licht deze keuze toe: "De kracht van dit team is de groep. We zullen op fysiek en mentaal vlak energie moeten hebben tot het einde. Ik geloof dat de basisspelers van vandaag de best mogelijke opstelling zullen vormen om het duel te winnen. Dat is de reden van mijn beslissing. Met de vermoeidheid in acht genomen, is dit de sterkst mogelijke opstelling."

Janse krijgt de kans als linksback, een positie waar hij volgens Farioli de capaciteiten voor heeft. "Hij is een intelligente speler met een specifiek profiel. Hij is geen traditionele back, maar hij heeft de snelheid en mentale vaardigheden om deze rol goed in te vullen. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed zal debuteren."

Daarnaast benadrukt Farioli dat hij alle vriendschappelijke wedstrijden van Heerenveen heeft geanalyseerd en ook wedstrijden van Robin van Persie als jeugdtrainer van Feyenoord heeft bekeken. "Ze zijn goed georganiseerd en spelen vaak op balbezit. We moeten de wedstrijd controleren en agressief zijn bij balverlies."