SC Heerenveen wil Olivier Aertssen kopen

Heerenveen wil na nederlaag shoppen bij Ajax: 'Jonge verdediger moet overkomen'

11 augustus om 21:30

SC Heerenveen wil zich graag versterken met Olivier Aertssen. Vlak na de nederlaag tegen de Amsterdammers willen de Friezen gaan shoppen bij Ajax. De 20-jarige verdediger speelt zijn wedstrijden veelal in Jong Ajax.

Dankzij een treffer van Kristian Hlynsson won Ajax de opening van het Eredivisieseizoen in eigen huis van SC Heerenveen. Robin van Persie beleefde in de Johan Cruijff Arena zijn vuurdoop als hoofdcoach, maar kon deze dus niet winnend afsluiten. Ondanks een nederlaag zitten Ajax en Heerenveen mogelijk snel weel om tafel. Aertssen is in beeld gekomen als mogelijke versterking van de Frieze verdediging, aldus de Leeuwarder Courant.

Slechts één keer kwam Aertssen in actie voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Vaak zat hij onder John van 't Schip op de bank, maar tot speelminuten kwam hij vaak niet. Op bezoek tegen FC Den Bosch begin 2023 maakte hij zijn debuut. De meeste speelminuten in het profvoetbal maakte Aertssen in Jong Ajax. In totaal kwam hij 62 keer tot spelen in de Keuken Kampioen Divisie.

In Amsterdam heeft Aertssen een contract dat afloopt medio 2025. Mocht Ajax niet verder met hem willen dan is deze zomer het uitgewezen moment om de verdediger te verkopen. Volgens Transfermarkt.com heeft hij een waarde van zeshonderdduizend euro, maar het is onduidelijk welk bedrag Heerenveen mogelijk overmaakt naar Ajax.