'Feyenoord zet seinen op groen voor Osman, die als vervanger van Stengs geldt'

Volgens 1908.nl gaat Feyenoord Osman halen als vervanger van Stengs
12 augustus om 17:55
Laatste update: 12 augustus om 17:55

Feyenoord heeft de seinen op groen gezet voor de komst van Ibrahim Osman, zo meldt 1908.nl. Volgens het betrouwbare medium zien de Rotterdammers in hem de vervanger van de vertrekkende Calvin Stengs.

Osman is in beeld gekomen na het afketsen van Facundo Buonanotte, die voor een verhuurperiode bij Leicester City koos in plaats voor bij Feyenoord. Met het aanstaande vertrek van Stengs naar Charlotte FC zijn de Rotterdammers extra gebaat bij nieuwe aanvallers. Osman moet er in ieder geval één van worden.

Wat opvallend is, is dat 1908.nl meldt dat Osman intern als de vervanger van Stengs wordt gezien. Dat terwijl de Ghanees erom bekend staat dat hij het liefst vanaf de linkerkant speelt. Ook is hij in tegenstelling tot Stengs rechtsbenig. Op links heeft Feyenoord met Luka Ivanusec en Igor Paixão al twee potentiële basisspelers in huis. 

Osman is een negentienjarige aanvaller die een jaar geleden voor 19.5 miljoen euro werd overgenomen van Nordsjaelland. Bij Brighton kreeg hij slechts 119 minuten in de voorbereiding en daarom wil de club hem nu verhuren. Wanneer Feyenoord een akkoord met Osman heeft bereikt, vliegt hij naar Nederland om de transfer af te ronden.