Welke scheidsrechter fluit Ajax - Panathinaikos

Deze scheidsrechter heeft de leiding over Ajax - Panathinaikos

15 augustus om 20:30
Laatste update: 15 augustus om 20:30

Ajax krijgt tijdens de return van de derde voorronde van de Europa League te maken met Engelse arbitrage. Het zal de eerste keer zijn dat de Amsterdammers te maken krijgt met de Engelsman. Wie heeft de leiding over Ajax - PanathinaikosVoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Tijdens de heenwedstrijd in Griekenland won Ajax nipt van Panathinaikos. Steven Berghuis scoor de de enige treffer van de wedstrijd en bracht de Amsterdammers daarmee in een goede uitgangspositie. Afgelopen weekend begon ook de competitie voor Francesco Farioli en zijn manschappen. In de Johan Cruijff Arena was Ajax dankzij een treffer van Kristian Hlynsson met 1-0 te sterk voor SC Heerenveen. Het duel in Griekenland stond nog onder leiding van Filip Glova, een Slowaak, maar ditmaal is het dus de beurt aan een Engelsman.

Welke scheidsrechter heeft de leiding over Ajax - Panathinaikos?

Chris Kavanagh zal de return in Amsterdam tussen Ajax en Panathinaikos leiden. De Engelsman zal gesteund worden door drie andere Engelsen, want zijn assistenten (Lee Betts en James Mainwaring) en de VAR (Peter Bankes) hebben dezelfde nationaliteit. Het zal de eerste keer zijn in zijn carrière dat Kavanagh zal fluiten bij Ajax. Wel was hij eerder scheidsrechter bij wedstrijden van Feyenoord en PSV. De Rotterdammers verloren in de Europa League van 2020 thuis met 0-2 van Dinamo Zagreb en de Eindhovenaren speelde in 2019 met 0-0 gelijk tegen LASK Linz.