Slot lijkt toch naast aanwinst te grijpen: 'Spanjaard verkoopt nee aan Liverpool'

Martín Zubimendi wil niet naar Liverpool
12 augustus om 22:20

Martín Zubimendi ziet een transfer naar Liverpool niet zitten. De Spanjaard kan rekenen op veel interesse van de club van Arne Slot maar wil volgens Spaanse bronnen toch bij Real Sociedad blijven. Het zou niet de eerste keer zijn dat Zubimendi een topclub weigert.

'180 graden draai in de toekomst van Martín Zubimendi', kopt het Spaanse medium Relevo over de mogelijke transfer van de Spaanse middenvelder. Een paar weken geleden zou Zubimendi nog 'ja' hebben gezegd tegen een transfer, maar op dat besluit zou hij nu zijn teruggekomen. 'Toen alles erop wees dat Zubimendi geneigd zou zijn The Reds te accepteren, was de inspanning van de entiteit onder leiding van Jokin Aperribay van cruciaal belang voor de middenvelder om uiteindelijk te besluiten te blijven en een economisch duizelingwekkend aanbod af te wijzen.'

Daarmee lijkt Slot wederom naast een transfer te grijpen. Het is namelijk al de derde middenvelder die 'nee' zegt tegen Liverpool. 'Roméo Lavia en Moisés Caicedo deden voor Zubimendi hetzelfde. Zij zeiden 'nee' tegen een overeenkomst tussen Liverpool en Brigton vanwege hun uitdrukkelijke wens om voor Chelsea te spelen.' In totaal zouden The Reds meer dan zestig miljoen euro betalen voor de middenvelder.

Zubimendi verkocht ook al eerder een nee aan andere topclubs en lijkt dat nu dus weer te hebben gedaan. De 25-jarige tekende in 2022 nog een nieuw contract en ligt tot medio 2027 vast in Spanje. Hij doorliep alle jeugdelftallen van Real Sociedad en lijkt zijn liefde ook niet willen verruilen voor de Premier League. Volgens Transfermarkt.com heeft Zubimendi een waarde van vijftig miljoen euro.