Onderhandelingen tussen Ajax en Torino voor Borna Sosa zitten muurvast

'Onderhandelingen tussen Ajax en Torino muurvast voor verdediger'

13 augustus om 10:15
Laatste update: 13 augustus om 10:15

De onderhandelingen tussen Ajax en Torino lopen verre van vlekkeloos. De Italianen willen zich graag versterken met de linksachter, maar komen er niet uit met de Amsterdammers. Torino wil graag huren, maar Ajax ziet Sosa liever op definitieve basis vertrekken.

'Torino wil Sosa, maar stuit op eisen Ajax', kopt Voetbal International groot over de mogelijke transfer van de Kroaat. 'Torino heeft zich bij Ajax gemeld om over een transfer van Sosa te praten. Sosa staat open voor Torino en voerde naar verluidt al een gesprek met trainer Paolo Vanoli. Ajax staat open voor een transfer van Sosa, maar wil daar dan nu een transfersom voor hebben. Torino wil hem huren, eventueel met verplichte koopoptie. Sosa kan de transfer op dit moment alleen maken als Torino alsnog bereid is om de door Ajax gevraagde som te betalen, Ajax van gedachten verandert, of er een andere club tussendoor komt die wel bereid is cash neer te leggen.'

Mocht dit alles niet gebeuren dan zal Sosa in Amsterdam moeten blijven. Samen met andere Ajacieden werd hij teruggezet naar Jong Ajax en sindsdien traint hij mee met de selectie van Frank Peereboom. Het is onduidelijk wel bedrag de Amsterdammers precies willen hebben. De marktwaarde van de Kroaat ligt rond de 7.5 miljoen euro, aldus Transfermarkt.com.

Daniele Rugani zit nog altijd in de wachtkamer en zal daar de komende tijd ook nog wel blijven, schrijft VI. 'Die transfer kan pas worden afgerond zodra Medic en/of Josip Sutalo is vertrokken. Rugani kreeg onlangs een miljoenenaanbod uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar heeft nog steeds een voorkeur voor Ajax.' Ook voor Medic kwam al een huuraanbod binnen, maar ook die deden de Amsterdammers van de hand.