Champions League-avontuur eindigt voor FC Twente na spektakelstuk tegen Salzburg

13 augustus om 20:58

FC Twente heeft het niet gered om door te dringen tot de play-offs van de Champions League. In een enerverende wedstrijd in de Grolsch Veste bleken de Tukkers niet opgewassen tegen RB Salzburg, dat uiteindelijk aan een 3-3 gelijkspel in Enschede voldoende had om zich te plaatsen voor de play-offs.

Salzburg begon sterk en opende de score in de 17e minuut. Maurits Kjaergaard lobde de bal fraai over Lars Unnerstall na een goede combinatie met Oscar Gloukh. Twente had moeite om grip te krijgen op de wedstrijd en na 25 minuten stond het al 0-2 door een harde knal van Nene.

Toch gaf Twente de hoop niet op. In de 43e minuut bracht Hilgers weer hoop in de harten van de Twente-fans door een corner knap binnen te koppen. Met een 1-2 stand gingen beide ploegen de rust in.

Direct na de pauze kreeg Twente een harde klap te verwerken toen Moussa Yeo namens Salzburg profiteerde van een fout van Mathias Kjølø en de 1-3 scoorde. Twente had daardoor drie doelpunten nodig om verlenging af te dwingen. In de 64e minuut bracht Alec van Hoorenbeeck nogmaals hoop voor de Twente-fans door wederom uit een corner te scoren. Niet veel later kreeg Salzburg een strafschop, maar hield Unnerstall de Tukkers spectaculair in de wedstrijd door de strafschop te keren.

Na de gemiste strafschop lag het momentum volledig bij FC Twente. In de 87ste minuut was het Ricky van Wolfswinkel die de Twentse hoop volledig terugschoot door de 3-3 op het scorebord te zetten. Ondanks het sterke slotoffensief van de Tukkers slaagde Twente er niet in om een verlenging af te dwingen. Hierdoor komt het Europese avontuur voor Twente in de Champions League tot een einde. De club kan zich nu opmaken voor de Europa League.