In dit stadion wordt de Supercup tussen Real Madrid en Atalanta gespeeld

In dit stadion wordt de UEFA Super Cup tussen Real Madrid en Atalanta gespeeld

14 augustus om 21:00
Laatste update: 14 augustus om 20:51

Woensdag staat de UEFA Super Cup op het programma. Real Madrid, de winnaar van de UEFA Champions League, zal het opnemen tegen Atalanta, de winnaar van de UEFA Europa League van het afgelopen seizoen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welk stadion het decor wordt voor deze seizoensopener. 

Voor Real Madrid is dit de negende keer dat ze deelnemen aan de Supercup. Atalanta daarentegen debuteert in deze prestigieuze wedstrijd. Atalanta zal zonder Teun Koopmeiners en Hans Hateboer aantreden tegen de winnaar van de Champions League. Koopmeiners wil graag een transfer naar Juventus maken en weigert sinds deze week om te trainen of te spelen. Hateboer maakte vorige week de overstap naar Stade Rennais en verliet Atalanta na zeven seizoenen. Nederlanders Marten de Roon en Mitchel Bakker staan nog wel onder contract bij de winnaar van de Europa League.

In welk stadion wordt de UEFA Super Cup gespeeld?

De UEFA Super Cup van 2024 zal plaatsvinden in het Nationaal Stadion in Warschau, Polen. Dit stadion, dat een capaciteit heeft van ruim 58.000 toeschouwers, zal op 14 augustus het decor zijn voor de strijd tussen Real Madrid en Atalanta.  Het Nationaal Stadion in Warschau werd gebouwd voor het EK 2012 en heeft sindsdien meerdere grote voetbalwedstrijden gehost, waaronder de halve finale tussen Duitsland en Italië tijdens datzelfde toernooi. Ook vond hier de finale van de UEFA Europa League 2015 plaats. Het stadion werd door het UEFA Executive Committee op 26 september 2023 gekozen als gastheer voor deze editie van de Supercup.