Op deze datum hoopt Barcelona weer in het Camp Nou te spelen

Wanneer speelt Barcelona weer een wedstrijd in het vernieuwde Camp Nou?

24 augustus om 20:41
Laatste update: 24 augustus om 20:41

Camp Nou, het iconische stadion van FC Barcelona, ondergaat momenteel een ingrijpende verbouwing. De renovatie, die in juni 2022 van start ging, transformeert het stadion tot een van de meest moderne en geavanceerde voetbaltempels ter wereld. Wanneer kan Barcelona weer zijn eerste wedstrijd in het nieuwe stadion gaan spelen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Wanneer speelt Barcelona weer een wedstrijd in het Camp Nou?

Tijdens het seizoen 2023/2024 speelde Barcelona zijn thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion op de Montjuïc-berg. De club heeft plannen om op zondag 15 december 2024 weer een competitiewedstrijd te spelen in Camp Nou, met een beperkte capaciteit van 63.000 toeschouwers, wat neerkomt op 60% van de uiteindelijke 105.000 zitplaatsen. Dit zal één van de laatste wedstrijden voor de kerstvakantie zijn.

De volledige oplevering van het vernieuwde stadion wordt verwacht in het seizoen 2025/2026. Naast nieuwe VIP-gebieden en grotere stoelen krijgt het stadion ook duurzame technologieën zoals zonnepanelen en waterrecycling. Tot die tijd blijft FC Barcelona zijn wedstrijden in het tijdelijke onderkomen spelen. De renovatie zorgt niet alleen voor een moderner stadion, maar ook voor de ontwikkeling van omliggende faciliteiten, waardoor Camp Nou een van de meest geavanceerde stadions ter wereld zal worden. De kosten voor de verbouwing van Camp Nou worden geschat op maar liefst 1,5 miljard euro. 

Zo zal het nieuwe Camp Nou worden gebouwd

Zo gaat de binnenkant van het nieuwe Camp Nou eruit zien