Blind zet deur van Oranje altijd 'op een kier' na afscheid als international

Blind zet deur van Oranje altijd 'op een kier' na afscheid als international
14 augustus om 19:30

Daley Blind heeft woensdag aangekondigd te stoppen als international, maar hij sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert naar het Nederlands elftal. De verdediger gaf aan dat hij altijd bereid is om te luisteren als Oranje hem nodig heeft.

"Het is wel gelijk zo definitief, dat maakt het lastiger dan ik gedacht had," zei Blind bij Radio 538. De verdediger liet ook weten dat de deur naar het Nederlands elftal altijd op een kier blijft staan. "Als ze me op elk moment dan ook nodig hebben, wie er ook bondscoach is, dan zal ik altijd ja zeggen. Het in ieder geval overwegen. Het blijft altijd speciaal. Als je het op die manier bekijkt, dan staat de deur altijd op een kier."

Blind, die recent zijn laatste minuten voor Oranje speelde tijdens het EK 2024, gaf aan dat zijn beslissing niet beïnvloed werd door de online kritiek die hij de laatste jaren kreeg. "Ik had zeker nog het gevoel dat ik het niveau kon brengen, maar op een gegeven moment is het ook goed geweest," aldus Blind tegenover de radiozender.

Over zijn opvolging bij Oranje liet Blind zich niet uit, hoewel hij wel namen als Sven Botman, Nathan Aké en Quilindschy Hartman noemde als mogelijke kandidaten. "Het is natuurlijk aan de bondscoach wie hij daarvoor oproept," zei de verdediger,, die vorig jaar de overstap naar Girona maakte. Blind benadrukte dat hij zich altijd beschikbaar zal stellen als het Nederlands elftal hem weer nodig heeft. "Als je het op die manier bekijkt, dan staat de deur altijd op een kier."