Dit zegt een zeer kritische Meulensteen over het Manchester United van Ten Hag

Dit zegt een kritische Meulensteen over het Manchester United van Ten Hag
14 augustus om 21:30
Laatste update: 14 augustus om 21:32

De verschillen tussen het huidige Manchester United en het team van tien jaar geleden zijn volgens René Meulensteen, voormalig assistent van Alex Ferguson, enorm. Meulensteen werkte tussen 2007 en 2013 bij United. De Nederlander heeft moeite met wat er is overgebleven van de club die hij destijds verliet. "De club die ik tien jaar geleden heb achtergelaten, daar is niet veel meer van over."

Erik ten Hag kiest bij United voor spelers die hij goed kent, zoals Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui. Hoewel deze aanpak bij Ajax succesvol was, waarschuwt Meulensteen dat de Premier League een andere uitdaging biedt. "De Premier League is heel anders dan de Eredivisie", benadrukt Meulensteen tegenover ESPN. De voormalig assistent-trainer heeft twijfels over de geschiktheid van De Ligt en Mazraoui, vooral omdat ze nog geen ervaring hebben in deze competitie. "Mazraoui is een goede speler, maar ook daar zet ik mijn vraagtekens bij, omdat Bayern München United geen strobreed in de weg heeft gelegd bij deze transfer."

De druk op Ten Hag en zijn aanwinsten is groot, aangezien de competitie snel begint met een thuiswedstrijd tegen Fulham. Meulensteen is sceptisch over de reactie van de fans als de resultaten uitblijven. "Ook omdat eerdere aankopen niet allemaal even succesvol waren. Antony, bijvoorbeeld, was helemaal niks."

Hoewel er de laatste twee jaar positieve veranderingen zijn geweest, zoals de komst van een nieuwe technisch directeur en assistenten als René Hake en Ruud van Nistelrooij, blijft Meulensteen kritisch. Sinds het vertrek van Ferguson is er geen kampioenschap meer behaald. Volgens Meulensteen ontbreekt het huidige United aan de cultuur en winnaarsmentaliteit van vroeger. "De manier waarop Ten Hag bij Ajax speelde, is er bij United nog helemaal niet uitgekomen."