Feyenoord en PSV hebben duidelijkheid: dit is de potindeling voor de CL-loting

In welke pot zitten Feyenoord en PSV bij de Champions Leagu-loting?
15 augustus om 09:05

De Champions League kwalificatie dendert door en dus wordt er ook steeds meer bekend over de potindelingen voor de loting. Door de uitschakeling van FC Twente zullen er twee Nederlandse ploegen deelnemen aan het miljardenbal: PSV en Feyenoord. Hoe ziet de voorlopige potindeling eruit? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

De Champions League heeft dit seizoen een nieuwe opzet. Er zullen niet meer poules van vier gehanteert worden, maar een grote competitie. Het speelschema gaat ook op de schop, want in plaats van zes wedstrijden tegen drie dezelfde ploegen zullen er acht wedstrijden zijn tegen acht verschillende tegenstanders. De loting voor het Champions League-toernooi van het seizoen 2024/2025 zal dan ook met veel interesse gevolgd worden. FC Twente kon Red Bull Salzburg in de derde kwalificatieronde niet verslaan en dus nemen alleen PSV en Feyenoord deel aan het hoofdtoernooi.

Hoe ziet de voorlopige potingdeling van de Champions League eruit?

Het Schotse Rangers was woedend na de uitschakeling tegen het Oekraïense Dynamo Kiev. Er werd thuis verloren met 0-2 mede door een discutabele tweede gele kaart. Toch heeft de uitschakeling van Rangers een groot gevolg gehad voor de Nederlandse ploegen. AC Milan kwalificeerde zich direct en mag zich door de uitschakeling als laatste ploeg melden in pot twee. Feyenoord en PSV zullen beide plaatsnemen in pot drie en dus wachten er lastige wedstrijden voor de Nederlandse ploegen. 

Door de indeling in pot drie wachten er minimaal vier opponenten voor PSV en Feyenoord uit de eerste twee potten. Daarmee zal het speelschema zwaar worden, want in pot één zitten ploegen als: Real Madrid, PSG, Liverpool, Bayern München en Inter en in pot twee zitten ploegen als: Arsenal, Juventus, Atlético madrid en Bayer Leverkusen. De loting voor het hoofdtoernooi zal plaatsvinden op 29 augustus.