Priske heeft er een wapen bij: Feyenoord presenteert Brighton-huurling

Feyenoord presenteert Ibrahim Osman
15 augustus om 10:10

Feyenoord en zijn tot een akkoord gekomen voor de transfer van Ibrahim Osman. De Ghanees zal het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor de Rotterdammers. Osman zal voor Brian Priske een nieuw wapen op de flanken zijn.

Al langere tijd waren Feyenoord en Brighton in de onderhandelingen over de transfer van Osman. De Ghanees kwam niet aan spelen toe in Engeland en wilde daarom op huurbasis vertrekken. De twee ploegen zijn er uiteindelijk toch uitgekomen en dus trekt de Ghanees richting Rotterdam voor één seizoen. 'Dit is een uitstekende kans voor hem om bij Feyenoord te spelen en we zullen zijn voortgang in de gaten houden naarmate het seizoen vordert', klinkt het op de clubwebsite.

Afgelopen seizoen tekende Osman nog bij The Seagulls voor een bedrag van bijna twintig miljoen euro. Bij FC Nordsjælland had hij indruk gemaakt en dus werd hij uiteindelijk overgenomen. In februari 2024 maakte hij de overstap en tekende hij een contract tot medio 2029. De spoeling op de buitenspelersposities van Brighton is echter groot en dus kwam de Ghanees nog niet tot spelen toe voor zijn nieuwe club.

Feyenoord zal volgens transfergoeroe Fabrizio Romano het volledige salaris op zich nemen van de speler. De Rotterdammers doen door de transfer wederom zaken met de Premier League-club. Eerder maakte Mats Wieffer de tegenovergestelde overstap. De Engelsen namen de middenvelder voor dertig miljoen euro over en deden later ook zaken met Newcastle United voor oud-Feyenoord aanvaller Yankuba Minteh.