'Mysterie rond blessure Frenkie de Jong: Deco wilde salarisvermindering'

Mysterie rond blessure Frenkie de Jong, Deco wilde salarisvermindering
15 augustus om 11:35

FC Barcelona heeft nog slechter nieuws gekregen over de blessure van Frenkie de Jong. De enkelblessure laat de Spaanse club in een mysterie rond de speler. Technisch directeur Deco probeerde daarom salarisvermindering te regelen.

'Vier maanden na een verstuikte rechterenkel blijft de terugkeer van De Jong een mysterie. Flick rekent de komende wedstrijden niet op hem', schrijft de Spaanse krant AS over de huidige staat van de middenvelder. 'Frenkie de Jong begint bij Barcelona meer een probleem dan een oplossing te zijn. Zoals AS heeft vernomen, kan op dit moment niemand bij de club voorspellen wanneer De Jong beschikbaar zal zijn. De geheimhouding rond zijn blessure heeft tot allerlei commentaren geleid.'

FC Barcelona is vooral teleurgesteld in de mogelijke hersteltijd van de Nederlander. In tegenstelling tot Pedri lijkt De Jong juist minder snel te genezen en waar eerst de diagnose rond de zes tot acht weken was duurt de blessure nu al ruim vier maanden. De problemen met de enkel voor de Nederlander waren er al langer, maar zijn huidige blessure liep hij op tijdens El Clásico tegen Real Madrid.

Het is niet het enige probleem waar Barça mee kampt met De Jong. Zijn salaris drukt veel op de begroting en dus dacht Deco het heft in handen te nemen. 'Met het hoogste salaris in de selectie, zo'n 35 miljoen euro, vanwege het moeten incasseren van uitstel als gevolg van de pandemie. Heeft Deco geprobeerd contact op te nemen met zijn zaakwaarnemer om een ​​salarisaanpassing te vragen. Alle contacten zijn echter aan dovemansoren gericht.' Daarmee vreest FC Barcelona voor een transfervrij vertrek van de Nederlander. Zijn huidige contract loopt medio 2026 af.