Opstelling Ajax: Farioli wisselt weer flink, Bergwijn en Brobbey op de bank

Opstelling Ajax: Farioli wisselt weer flink, Bergwijn en Brobbey op de bank

15 augustus om 19:02
Laatste update: 15 augustus om 19:05

Ajax ontvangt donderdagavond Panathinaikos in de Johan Cruijff ArenA. Na de 1-0 overwinning in Athene staat de ploeg van Francesco Farioli er goed voor in de voorronde van de Europa League. Farioli heeft zijn opstelling voor het duel met de Grieken bekendgemaakt. 

Ajax treedt aan met een opstelling die weer veel afwijkt van afgelopen weekend. Steven Bergwijn zit voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie, maar zal op de bank beginnen, net als Brian Brobbey. De spits sloot later aan vanwege het EK en stond vooralsnog niet in de basis dit seizoen. Farioli kiest ervoor om in de voorhoede te beginnen met Carlos Forbs, Chuba Akpom en Steven Berghuis, die vorige week het enige doelpunt in Athene maakte.

Remko Pasveer is de stabiele factor in de formatie van Farioli. De routinier is de eerste keus van de Italiaan en zal tegen Panathinaikos een achterhoede voor zich hebben die bestaat uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato. Dit betekent dat Dies Janse na zijn goede optreden tegen SC Heerenveen deze week niet speelt.

Tijdens de persconferentie werd bevestigd dat Jordan Henderson als aanvoerder zal spelen tegen Panathinaikos. De Engelsman zal samen met Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim het middenveld gaan vormen. Hierdoor moeten Branco van den Boomen en Kristian Hlynsson vanaf de bank toekijken. Hlynsson was tegen Heerenveen nog verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Bij een overwinning of gelijkspel plaatst Ajax zich voor de laatste voorronde van de Europa League, waar het Jagiellonia zal treffen. Mocht het misgaan, dan wacht de Conference League play-offs tegen RC Lens.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Berghuis, Akpom, Forbs