Farioli verklaart plek op de bank van Brobbey, Traoré en Bergwijn in Europa League

Farioli verklaart plek op de bank van Brobbey, Traoré en Bergwijn in Europa League
15 augustus om 20:15
Laatste update: 15 augustus om 20:17

Ajax neemt het donderdag in de return van de vooronde van de Europa League op tegen Panathinaikos. Francesco Farioli blikt tegenover Ziggo Sport vooruit op het duel met de Grieken. De trainer verklaart ook waarom Brian Brobbey, Bertrand Taroré en Steven Bergwijn op de bank beginnen. 

Op Griekse bodem wist Ajax met 0-1 te winnen van Panathinaikos. Ondanks de overwinning wil Farioli niet met de wedstrijd van vorige week in gedachten aan de return beginnen. "Vanavond is een nieuwe stap voor ons. De prioriteit is het vergeten van wat we hebben gedaan in Athene. Het verschil is slechts een schot. We moeten de wedstrijd ingaan met het gevoel dat het 0-0 is. Met die mentaliteit moeten wij starten", laat de trainer weten aan Ziggo Sport.

Steven Bergwijn zit voor de eerste keer dit seizoen bij de wedstrijdselectie van Ajax. De aanvaller zit net als Brian Brobbey en Bertrand Traoré op de bank tegen de Griekse topclub. "Ik geef de spelers de kans die vorige week ook speelden. Zij hebben meer capaciteit tot het spelen van de wedstrijd. Bertand (Traoré, red.) en Brian ( Brobbey, red.) zijn op de goede weg. Voor Steven (Bergwijn, red.) wordt het een langer proces. De wedstrijd is lang en we zullen ze nodig gaan hebben."

Tegen Panathinaikos draagt Jordan Henderson de aanvoerdersband bij de Amsterdammers. De oefenmeester wisselt regelmatig van aanvoerder. "Voor mij is het essentieel om niet vijf of zes aanvoerders te hebben, maar meer spelers de kans en verantwoordelijkheid te geven. We hebben veel spelers die regelmatig spelen, beter worden en volwassener worden. Het is een gebruikelijke manier van leren. Een groep leiders die in staat zijn om iedereen dezelfde kant op te laten spelen", laat Farioli weten over zijn vele aanvoerders.