Hierdoor nam Gaaei de beslissende penalty namens Ajax tegen Panathinaikos

Dit is waarom Gaaei de beslissende strafschop nam
16 augustus om 07:28

Jordan Henderson heeft na de zenuwslopende penaltyreeks tegen Panathinaikos zijn bewondering uitgesproken voor Anton Gaaei. De Deen stond erop om de beslissende penalty voor Ajax te nemen.

De wedstrijd eindigde na verlenging in 1-1, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Het werd een ongekende serie waarin alle elf spelers aan bod kwamen. Toen er geen beslissing was gevallen, moesten dezelfde vijf spelers opnieuw aanleggen. Henderson, normaal een zekerheid bij strafschoppen, stond op het punt om te trappen toen Gaaei met een verzoek kwam.

"Anton vroeg of hij de strafschop mocht nemen als de tegenstander miste," legde Henderson uit aan Ziggo Sport. "Ik had geen bezwaar, want hij is een betere strafschopnemer dan ik. Hij verdient de glorie, hij heeft hard gewerkt en het was belangrijk voor hem om dit moment te grijpen." Henderson grapte nog: "Ik wilde gewoon zelf niet nemen."

Ajax speelt in de volgende ronde van de Europa League tegen Jagiellonia Bialystok. Eerst wacht nog een competitiewedstrijd tegen NAC Breda.