Voormalig Ajacied Misehouy scoort direct bij debuut voor Girona

16 augustus om 09:42

Gabriel Misehouy beleefde een droomdebuut bij Girona door al na één minuut te scoren in de wedstrijd tegen Real Betis. De negentienjarige ex-Ajacied redde daarmee een punt voor zijn nieuwe club.

Girona begon het nieuwe LaLiga-seizoen met een gelijkspel tegen Real Betis. De wedstrijd eindigde in 1-1. Girona stond al vroeg achter door een kopbal van Marc Bartra, maar twintig minuten voor tijd mocht Misehouy zijn opwachting maken. Direct na zijn invalbeurt, op aangeven van Iker Almena, zorgde hij voor de gelijkmaker. Dit maakte hem de jongste Nederlandse doelpuntenmaker in La Liga deze eeuw.

Na de wedstrijd toonde coach Míchel zich tevreden over de impact van de jongeling, maar temperde de verwachtingen. Hij benadrukte dat Misehouy nog veel te leren heeft en dat hij niet moet stoppen met zich te ontwikkelen. Míchel gaf aan dat de club na het vertrek van enkele sleutelspelers waarschijnlijk vaker voorzichtig zal spelen dit seizoen.

Daley Blind stond de volledige wedstrijd in het veld voor Girona, terwijl Donny van de Beek op de bank bleef.