Dit is de voorselectie van het Nederlands elftal

Voorselectie Oranje: geen De Roon en Wijnaldum, Summerville en Kluivert aanwezig

16 augustus om 13:03
Laatste update: 18 augustus om 20:28

Ronald Koeman heeft zijn voorselectie voor de Nation League-duels met Bosnië en Herzegovina en Duitsland bekendgemaakt. Daar vallen een aantal dingen in op, zoals het ontbreken van Marten de Roon, Memphis Depay en Frenkie de Jong en de aanwezigheid van Jan Paul van Hecke, Justin Kluivert en Crysencio Summerville. VoetbalNieuws.nl zet de 35-koppige voorselectie voor je op een rij.

Dat Koeman het zonder een aantal routiniers zou gaan doen, werd de laatste dagen al meer en meer bekend. Daley Blind kondigde zijn interlandpensioen aan en ook Georginio Wijnaldum en De Roon zijn niet meer van de partij. Ook Memphis en De Jong ontbreken, maar dat komt naar alle waarschijnlijkheid door blessures en het feit dat Memphis nog clubloos is. 

Qua aanwezige namen vallen die van Van Hecke, Kluivert, Kenneth Taylor en ook Summerville op. Voor laatstgenoemde is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal. Ook captain Virgil van Dijk, die nogal geheimzinnig deed over zijn Oranje-toekomst na afloop van het EK, is gewoon van de partij.

Op zaterdag 7 september en dinsdag 10 september speelt Oranje in de Nations League. Bosnië Herzegovina en Duitsland zijn de tegenstanders.

De volledige selectie

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford FC), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Jorrel Hato (Ajax), Jan Paul van Hecke (Brighthon & Hove Albion), Matthijs de Ligt (Manchester United), Ian Maatsen (Aston Villa), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Arsenal), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Inter) 

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Justin Kluivert (Bournemouth), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Kenneth Taylor (Ajax), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Burnley), Joshua Zirzkee (Manchester United), Crysencio Summerville (West Ham United)