Boscagli staat mogelijk voor exit: zo zit het contract van de Fransman in elkaar

Boscagli staat mogelijk voor exit: zo zit het contract van de Fransman in elkaar

17 augustus om 12:15
Laatste update: 17 augustus om 12:15

Olivier Boscagli aast op een overstap naar Brighton & Hove Albion. De gewaardeerde PSV’er geniet interesse van de Premier League-club en VoetbalNieuws vertelt je wat de verdediger waard is en hoe zijn contract in elkaar zit.

Boscagli is de leider van de defensie van PSV. De Eindhovenaren zitten krap in de verdedigers en zien de Franse mandekker liever blijven dan gaan. Bij een goed bedrag valt er over een overstap te praten, maar dat is momenteel nog niet het geval.

Hoe zit het contract van Boscagli in elkaar?

PSV betaalde in de zomer van 2019 slechts twee miljoen euro aan OGC Nice om Boscagli over te nemen. Dat bedrag is hij dubbel en dwars waard geworden. Bij PSV is de Fransman de leider achterin en twee jaar na zijn komst tekende Boscagli een verbeterd en verlengd contract tot de zomer van 2025. In Eindhoven ligt de verdediger dus nog maar één seizoen vast.

Hoeveel is Boscagli waard?

Dat zijn contract nog maar een jaar loopt in Eindhoven doet niets af aan zijn kwaliteiten. Sterker nog, menig club zal flink moeten bieden om PSV, dat al krap zit in de verdedigers, te overtuigen van een vertrek. Transfermarkt zet zijn marktwaarde op een slordige 27 miljoen euro. Zijn contractduur zorgt er echter wel voor dat zijn verwachte transfer waarde een stuk lager ligt, rond de elf miljoen euro. Naar verwachting zal PSV genoegen moeten nemen als er een ploeg rond de twintig miljoen euro over heeft voor Boscagli. Brighton wil op het moment nog niet verder gaan dan tien miljoen euro, een bedrag dat PSV resoluut afwees.