Oosterwolde wordt aangeklaagd in Turkije: dit is waarom en hoe lang hij mogelijk v

Oosterwolde wordt aangeklaagd in Turkije: dit is waarom en hoe lang hij mogelijk vast moet zitten

16 augustus om 17:24
Laatste update: 16 augustus om 17:29

Jayden Oosterwolde wordt aangeklaagd na een flinke vechtpartij tijdens de wedstrijd tussen Fenerbahce en Galatasaray van afgelopen jaar. De Nederlander moet mogelijk lang de bak in en VoetbalNieuws vertelt je hoe lang en waarom de verdediger zich in de rechtbank moet gaan verdedigen.

Oosterwolde speelt sinds 2023 in Turkije bij Fenerbahce. De verdediger kende al aardig wat succesvolle seizoenen, maar afgelopen jaar stond de Turkse competitie meer dan eens in de krant wegens flinke vechtpartijen, zo ook tijdens de ontmoeting tussen Fenerbahce en Galatasaray.

Waarom wordt Oosterwolde aangeklaagd?

Oosterwolde ging afgelopen seizoen flink de mist in. De derby tussen beide ploegen in mei ontspoorde volledig en er vond een flinke vechtpartij plaats na afloop van het duel. Turkse media stellen nu dat Oosterwolde en teamgenoot Mert Hakan worden aangeklaagd in verband met het gebruiken van extreem geweld. De vervolging zou voornamelijk zijn wegens het 'opzettelijk toedienen van lichamelijk letsel met botbreuken of ontwrichtingen tot gevolg en rellen op sportvelden en het beschadigen van faciliteiten.' Bij de vechtpartij liep de stadiondirecteur van Galatasaray een gebroken nekwervel op.

Voor hoe lang moet Oosterwolde mogelijk de cel in?

Schrik niet, maar nu Oosterolde wordt aangeklaagd, reskeert de verdediger een celstraf van zeker zes jaar. Turkse media schrijven dat de verdediger dus wel enige tijd in de bak kan zitten als het tot een veroordeling over gaat.