Zirkzee reageert op droomdebuut bij Manchester United:

Zirkzee reageert op droomdebuut bij Manchester United: "Het had niet beter gekund"

17 augustus om 07:15
Laatste update: 17 augustus om 09:23

Joshua Zirkzee kende vrijdagavond een onvergetelijk debuut voor Manchester United. De spits bezorgde United vrijdagavond een 1-0 overwinning tegen Fulham met een doelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd. Na afloop sprak Zirkzee met Sky Sports over zijn onvergetelijke avond.

Zirkzee begon op de bank en kwam na ruim een uur spelen in het veld als vervanger van Mason Mount binnen de lijnen. Het duel stond nog op 0-0, en de druk om te scoren was groot. In de laatste minuten van de wedstrijd ontving Zirkzee de bal, passte op Alejandro Garnacho, en kreeg hem terug van de Argentijn. Met een subtiele tik verschalkte hij Fulham-doelman Bernd Leno, waarmee hij de 1-0 verzorgde.

"Om hier in mijn eerste thuiswedstrijd te winnen en een doelpunt te maken... Het had niet beter gekund", vertelt Zirkzee aan Sky Sports. "Ik heb me laten vertellen dat scoren voor Stretford End een van de beste dingen is als speler van Manchester United. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken in mijn eerste wedstrijd. Dit geeft een geweldig gevoel."

Zirkzee onthulde ook de instructies die hij kreeg van Erik ten Hag: "Hij vertelde me dat ik energie moest brengen en het team zoveel mogelijk moest helpen." Zirkzee voelt zich al thuis bij zijn nieuwe club. "Ik heb een warm welkom gekregen. We hebben een fantastisch team en we willen iets geweldigs bereiken met zijn allen. Mijn debuut was al geweldig. Dit was een droom."

United pakte de eerste drie punten van het seizoen en staat voorlopig bovenaan in de Premier League.