Barcelona-middenvelder wil weg: Catalanen niet rouwig om vertrekwens

'Barcelona-middenvelder wil weg: Catalanen niet rouwig om vertrekwens'

17 augustus om 21:18
Laatste update: 17 augustus om 21:01

FC Barcelona gaat spoedig afscheid nemen van een grootverdiener. De Catalanen hebben te horen gekregen dat één van hun middenvelders wil vertrekken en VoetbalNieuws vertelt je wie.

Barcelona wist afgelopen week toe te slaan door Dani Olmo binnen te hengelen. De Spanjaard is de grootste aanwinst tot op heden deze zomer, maar daar tegenover staan ook enkele vertrokken spelers. Gezien de financiële situatie zou het goed zijn als er nog meer spelers gaan en één grootverdiener heeft die wens uitgesproken.

Welke Barcelona-middenvelder wil vertrekken?

Niemand minder dan Ilkay Gündogan wil zo snel mogelijk vertrekken, meldt SPORT. De Duitser zou weinig vertrouwen genieten en zou in spanning leven met de clubleiding. Zij zouden tegen de speler hebben gezegd dat ze mee willen werken als er een bod binnen zou komen en mede daarom wil de Duitser nu vertrekken. Zelf zou Gündogan al aan de trainer en de staf hebben aangegeven weg te willen en tegen Valencia is hij al niet meer van de partij.

Ploegen uit Turkije en Saudi-Arabië toonden al interesse en met zijn Turkse roots zou een overstap in de lijn der verwachtingen liggen. Of een transfer gaat komen, moet nog blijken, maar met een jaarsalaris van ongeveer twaalf miljoen euro per jaar is men bij Barcelona niet geheel ontevreden al de Duitser vertrekt.