Dit zegt Van Basten over het beleid dat Ajax voert

Van Basten kraakt Ajax-beleid rondom Brobbey: 'Hoe is dat mogelijk'

19 augustus om 22:07

Marco van Basten uit forse kritiek op Ajax vanwege de terugkeer van Brian Brobbey. De spits lijkt zelden fit te zijn, wat Van Basten onbegrijpelijk vindt gezien de transfersom die Ajax voor hem betaalde.

Tijdens het Ziggo Sport-programma Rondo sprak Van Basten zijn frustratie uit over de fitheid van Brobbey, die onder coach Francesco Farioli weinig speeltijd krijgt. "Hoe kan het dat zo'n fitte jongen niet meer fit lijkt te worden? Hij had vakantie, een volledige voorbereiding... Wanneer wordt hij dan eindelijk fit?" vroeg Van Basten zich hardop af.

Ronald de Boer sloot zich aan bij de kritiek en legde de schuld bij de beleidsbepalers van Ajax. "Dit zijn de grootste koekenbakkers," stelde Van Basten scherp. "De mensen die Ajax runnen, hebben er de afgelopen twee jaar een puinhoop van gemaakt. Hoe kun je zo'n speler terughalen voor achttien miljoen euro, terwijl je weet dat hij problemen heeft met fitheid?" De Boer wees erop dat er nieuwe mensen in de leiding zitten, zoals Marijn Beuker en Alex Kroes, maar Van Basten leek niet overtuigd.