Dit zegt Pastoor over de leugens van PSV-directeur Stewart

Pastoor onthult diepe wonden door Stewart: ‘Leugens beschadigden mijn gezin’

20 augustus om 08:21
Laatste update: 20 augustus om 09:08

Alex Pastoor heeft maandagavond tijdens de uitzending van Rondo flink uitgehaald naar Earnest Stewart, de huidige technisch directeur van PSV. Pastoor, die in 2014 assistent-trainer was bij AZ, beschuldigde Stewart van het verspreiden van leugens tijdens hun tijd in Alkmaar.

Toen Marco van Basten in 2014 stopte als hoofdtrainer van AZ vanwege gezondheidsproblemen, werd Pastoor gevraagd om het roer over te nemen. Echter, de onderhandelingen verliepen moeizaam. "AZ wilde dat ik voor negen maanden het hoofdtrainerschap zou overnemen, terwijl ik een contract had voor twee seizoenen. Toen zijn er dingen aan mij beloofd, zoals een Audi A8 en een verdubbeld salaris, maar daar had ik geen interesse in," aldus Pastoor.

De situatie escaleerde toen Stewart beweerde dat Pastoor informatie had gelekt naar De Telegraaf. "Ze staken me een zwaard in de rug door te zeggen dat ik naar de pers had gelekt, wat niet waar was. Het hele team van De Telegraaf bood zelfs aan om mee te gaan naar de rechter als het zover zou komen," vertelde Pastoor tijdens de uitzending.

Pastoor benadrukte dat het conflict diepe wonden heeft achtergelaten. "Het was niet alleen een trauma voor mij, maar ook voor mijn gezin. Als ze me ontslaan omdat ze me een slechte trainer vinden, prima, maar ga geen leugens verspreiden." Ondanks de pijnlijke ervaring kwam het uiteindelijk niet tot een rechtszaak.