Dit is Gonzalo Montiel, de Argentijnse WK-held

Wie is Gonzalo Montiel, de Argentijnse WK-held en mogelijke nieuwe PSV-aanwinst?

20 augustus om 09:15

Gonzalo Montiel, geboren op 1 januari 1997 in González Catán, Argentinië, is een ervaren rechtsback die momenteel speelt voor Sevilla. Met een verleden bij River Plate en een wereldtitel met Argentinië op zijn naam, is hij nu in beeld als vervanger van Jordan Teze bij PSVVoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Wie is Gonzalo Montiel?

Montiel begon zijn professionele carrière bij River Plate, een van de grootste clubs in Argentinië. Hij maakte zijn debuut op 30 april 2016 tegen Vélez Sarsfield en groeide al snel uit tot een vaste waarde in het elftal. Met River Plate beleefde hij vele successen, waaronder het winnen van de Argentijnse competitie in 2021, driemaal de Argentijnse beker, en tweemaal de Supercopa. In totaal speelde hij 140 wedstrijden voor de club en scoorde hij zes keer, wat zijn rol als betrouwbare verdediger onderstreept.

In augustus 2021 maakte Montiel de overstap naar Europa, waar hij een driejarig contract tekende bij Sevilla. Bij de Spaanse club heeft hij zijn kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen en toonde hij zijn waarde, niet alleen in de nationale competitie maar ook in Europese competities. Zijn bijdrage aan Sevilla werd beloond met belangrijke momenten, zoals het benutten van een cruciale strafschop in de Europa League-finale.

Internationaal heeft Montiel zich eveneens bewezen. Hij maakte zijn debuut voor het Argentijnse nationale team in 2019 en speelde sindsdien een belangrijke rol, met als hoogtepunt de wereldtitel in 2022. Tijdens het WK in Qatar was Montiel een van de spelers die de beslissende penalty scoorde tegen Nederland en later in de finale tegen Frankrijk. Dit onderstreept zijn kalmte en precisie in stressvolle situaties.

Interesse van PSV

PSV heeft inmiddels geïnformeerd naar de diensten van Montiel, die ondanks interesse van andere clubs, waaronder Nottingham Forest, niet onbetaalbaar lijkt. Montiel zou met zijn ervaring en bewezen kwaliteiten een sterke aanwinst zijn voor PSV, zeker nu de club op zoek is naar defensieve versterking na het vertrek van Teze naar AS Monaco. Met nog slechts tien dagen voor het sluiten van de transfermarkt, is het de vraag of directeur Earnest Stewart snel weet toe te slaan en deze deal rond krijgt.