Dit zegt Kyle Walker over het 'dubieuze' penaltymoment tegen Nederland

Dit zegt Kyle Walker over het 'dubieuze' penaltymoment tegen Nederland
20 augustus om 10:15

Kyle Walker heeft gereageerd op de omstreden strafschop die Engeland kreeg in de halve finale van het EK 2024 tegen Nederland. De rechtsback gaf toe dat Harry Kane het moment slim had benut na een vermeende overtreding van Denzel Dumfries, wat leidde tot de gelijkmaker. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Walker werd door de BBC gevraagd of hij vond dat de penalty terecht was. "Harry is daar, denk ik, heel slim geweest en een paar seconden langer blijven liggen, zodat de scheidsrechter het makkelijker vond om een strafschop te geven," zei Walker. Hiermee liet hij doorschemeren dat hij zelf twijfels had over de beslissing van de scheidsrechter, zonder dit expliciet uit te spreken.

Toen de interviewer doorvroeg hoe Walker zou reageren als een soortgelijke strafschop tegen Engeland zou worden gegeven, antwoordde hij zonder aarzelen: "Ik zou woest zijn, ik zou echt razend zijn, woest ja." Deze reactie spreekt boekdelen over wat de verdediger daadwerkelijk van het voorval vindt.

Na de gelijkmaker van Kane leek de wedstrijd op een verlenging af te stevenen, maar invaller Ollie Watkins bezorgde Engeland vlak voor tijd de overwinning. In de finale bleek Spanje te sterk voor de Engelse ploeg.