'PSV vist achter het net: Van den Berg op weg naar Premier League-club'

'PSV vist achter het net: Brentford en Leverkusen strijden om Van den Berg'

20 augustus om 15:48
Laatste update: 20 augustus om 15:48

De Nederlandse verdediger Sepp van den Berg staat op het punt om Liverpool definitief te verlaten, zo meldt The Athletic. Brentford is bijzonder gecharmeerd van de verdediger en ook Leverkusen heeft hun pijlen gericht op de verdediger. Liverpool zou hun vraagprijs inmiddels hebben verhoogd naar 29 miljoen euro. 

PSV toonde deze zomer nadrukkelijke belangstelling voor Van den Berg, maar lijkt nu toch echt achter het net te gaan vissen. Brentford overweegt volgens The Athletic serieus om de jonge Nederlander vast te leggen, naast andere kandidaten zoals Dara O'Shea van Burnley en Anel Ahmedhodzic van Sheffield United. Brentford is al lange tijd geïnteresseerd in Van den Berg en werkte recentelijk nog samen met Liverpool in de transfer van Fabio Carvalho naar West-Londen.

Niet alleen Brentford strijdt om de handtekening van Van den Berg, maar ook Leverkusen heeft interesse, zo meldt het duitse Sky Sport. Het Duitse medium meldt dat Liverpool inmiddels de vraagprijs voor de verdediger heeft verhoogd naar 29 miljoen euro. 

De 22-jarige Van den Berg maakte indruk tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen, waardoor Liverpool eerdere biedingen van Mainz, waar hij in het seizoen 2023-24 op huurbasis speelde, en Wolfsburg afwees. Van den Berg kwam in 2019 voor vijf miljoen euro over van PEC Zwolle naar Liverpool, maar wist slechts vier keer uit te komen voor het eerste team onder Jürgen Klopp. Hij werd in die tijd uitgeleend aan Preston North End, Schalke en Mainz, waar hij zich verder ontwikkelde.