Manuel Neuer zet punt achter interlandcarrière bij Duitsland na 15 jaar

Groot nieuws: Manuel Neuer zet punt achter interlandcarrière bij Duitsland

21 augustus om 15:19
Laatste update: 21 augustus om 15:21

Manuel Neuer heeft officieel zijn afscheid van de Duitse nationale ploeg aangekondigd. De 38-jarige doelman zal na een indrukwekkende carrière van 15 jaar en 124 interlands niet meer uitkomen voor het Duitse elftal.

Zijn laatste optreden was in het kwartfinale van het EK 2024 tegen Spanje, een thuiswedstrijd voor Duitsland. Bij Bayern München heeft hij nog een contract tot volgend jaar.

Neuer maakte zijn debuut voor de Duitse ploeg in juni 2009, toen hij nog bij Schalke 04 onder contract stond. Na de blessure van René Adler werd hij in 2010 de eerste keuze onder de lat en maakte hij indruk tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Door de jaren heen vestigde Neuer meerdere records: met 124 wedstrijden is hij de Duitse recordhouder, voor Sepp Maier. Hij speelde 39 wedstrijden op Europese en Wereldkampioenschappen, wat ook een Duits record is.

De grootste prestatie van Neuer kwam in 2014 toen hij met Duitsland het WK won in Brazilië. Zijn revolutionaire stijl van keepen, waarbij hij niet alleen op de lijn uitblonk maar ook als meevoetballende keeper opviel, leverde hem wereldwijd lof op. Hij werd vijf keer uitgeroepen tot beste keeper ter wereld en werd derde bij de Ballon d'Or verkiezing, een unieke prestatie voor een doelman.

Neuer's positie werd echter ter discussie gesteld na een beenbreuk in 2022, vlak voor het EK 2024. Ondanks zijn comeback en sterke prestaties, ontstonden er twijfels of hij nog steeds de beste keuze was voor het Duitse doel. Uiteindelijk bleef bondscoach Julian Nagelsmann vertrouwen houden in Neuer, die dat vertrouwen terugbetaalde met sterke optredens op het EK.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Manuel Neuer (@manuelneuer)