'Ajax grijpt naast ervaren verdediger: Spanjaard kiest voor Italië'

Sergi Roberto gaat richting Como
21 augustus om 20:35
Laatste update: 21 augustus om 20:35

Ajax lijkt naast de komst van Sergi Roberto te grijpen. De Spanjaard is op weg richting Italië om zijn handtekening te zetten bij Como. Eerder stuntte de promovendus ook al met de komst van Raphaël Varane.

'Sergi Roberto is onderweg richting Como', schrijft het Spaanse medium Relevo over de mogelijke deal. Al langere tijd sluimerde de informatie rond dat Como interesse zou hebben. Sinds Roberto clubloos is, is het snel gegaan. Slechts de laatste documenten zouden nog bestudeerd en getekend moeten worden. Mochten die officieel worden dan staat niets meer tussen Roberto en zijn nieuwe werkgever.

In Italië tekent de rechtsachter een bijzonder contract. Het zal een loopjaar hebben tot medio 2025, dus slechts één jaar. Toch zou zijn verblijf verlengt kunnen worden, maar dan moet de ploeg onder leiding van Cesc Fabregas wel in de Serie A blijven. Vorig jaar einigde Como als nummer twee van de Serie B, maar die plek geeft nog altijd recht op directe promotie naar het hoogste niveau. 

Eerder haalde de Italiaanse club ook al de kranten door Varane over te nemen van Manchester United. De Fransman mocht vertrekken uit Engeland en koos voor het project van Fabregas. Echter sloeg het noodlot toe bij zijn debuut, want in de Coppa Italia wedstrijd tegen Sampdoria raakte hij geblesseerd. Het duel ging op strafschoppen verloren en ook het eerste Serie A-duel begon met een nederlaag. Op bezoek bij Juventus verloor Como met 3-0.