'Tweede Feyenoord-back op weg naar nieuwe club, huren met optie tot koop'

Marcos López richting Feyenoord-uitgang na Marcus Pedersen
21 augustus om 22:15
Laatste update: 21 augustus om 22:15

Na Marcus Pedersen is ook Marcos Lopez op weg naar de uitgang van De Kuip. Een transfer naar FC Kopenhagen zal spoedig afgerond worden. De Deense club zal de Peruaan huren met een optie tot koop. 

'Marcos López vertrekt bij Feyenoord', weet Voetbal International. Daarmee is hij de tweede verdediger die uit Rotterdam zal vertrekken na Pedersen. 'De linkervleugelverdediger is op weg naar FC Kopenhagen. De Deense topclub huurt López en heeft daar een optie tot koop aan toegevoegd.' Het is onduidelijk welk bedrag Kopenhagen mogelijk zal overmaken naar Feyenoord.

Eerder werd ook al bekend dat Pedersen weg mag van Brian Priske. Net als Ajax-verdediger Borna Sosa zal hij gehuurd worden door het Italiaanse TorinoVI weet te melden dat hij op donderdag naar Turijn zal vliegen, waarna hij spoedig zijn medische keuring zal doorstaan. In tegenstelling tot Sosa en López zal Torino de Deen definitief moeten overnemen na zijn verhuurbeurt.

Feyenoord nam López over van San José Earthquakes uit de Verenigde Staten. Er werd iets meer dan één miljoen euro betaald, maar tot meer dan negentien wedstrijden in het eerste elftal kwam de Peruaan niet. Al snel werd hij slachtoffer van de doorbraak van Quilindschy Hartman, waarna hij zijn basisplaats nooit zou terugkrijgen.