Dit is hoe directeur Alex Kroes de transferzomer van Ajax wil redden

Dit is hoe directeur Alex Kroes de transferzomer van Ajax wil redden
22 augustus om 07:55
Laatste update: 22 augustus om 07:55

Ajax staat voor een belangrijke periode in zowel Europa als in de Eredivisie en kan op transfergebied alle hulp goed gebruiken. De transfermarkt sluit op 2 september in Nederland, maar in de topcompetities gaat het luik eerder dicht. VoetbalNieuws.nl legt je uit hoe technisch  directeur Alex Kroes nog vóór die tijd Ajax op transfergebied zekerheid wil geven. 

Dit is hoe directeur Alex Kroes de transferzomer van Ajax wil redden

Alex Kroes werd in maart aangesteld als algemeen directeur van Ajax, maar moest uiteindelijk terugtreden en de functie van technisch directeur gaan bekleden. Op transfergebied haalde Ajax tot dusver alleen Bertrand Traoré en Daniele Rugani op. De twee grote namen die nog naar Amsterdam moeten komen zijn die van Andries Noppert en Wout Weghorst.

Heerenveen en Ajax zouden al een akkoord hebben bereikt over Noppert, maar Jay Gorter zou het omgekeerde pad moeten bewandelen en het is de vraag of de jonge doelman daar mee akkoord gaat. Volgens het Algemeen Dagblad mag de sluitpost voor het juiste bedrag ook permanent vertrekken.

Voor Weghorst is de weg naar Amsterdam minder eenvoudig: de spits kan alleen komen wanneer Chuba Akpom wordt verkocht en niet veel clubs lijken geïnteresseerd in de voormalig topscorer van het Championship. Kroes heeft al gesteld dat Ajax van elke 100 miljoen euro aan inkomsten slechts 30 miljoen euro kan uitgeven en daarom is het uitverkoop bij de Amsterdammers. Spelers als Jakov Medic en Borna Sosa verlieten de hoofdstad al.